werkwijze.png
Yvonne Thijs | Herbenusstraat 89a Maastricht | Tel. 0644987495 | yentlecoaching@live.nl
Burnout
 
Het gevoel helemaal "leeg" te zijn, alle reserves verbruikt te hebben, 's ochtends moe opstaan, op het werk niet meer naar behoren functioneren, een verminderd gevoel van eigenwaarde, onverschilligheid, van binnen niet tot rust komen. Het zijn allemaal gevoelens die kunnen spelen bij burnout. Burnout komt veelal voor bij mensen die de lat zeer hoog leggen voor zichzelf. Het gaat vaak om perfectionisten met een groot  verantwoordelijkheidsgevoel. Ze steken heel veel energie in hun werk. Helaas vergeten ze een deel van die energie te reserveren en te investeren in zichzelf.

De burn-out begeleiding is zowel gericht op het verschaffen van inzichten als op het verwerven van ander gedrag en nieuwe vaardigheden. De onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn onder andere: draaglast/draagkracht, spanning/ontspanning, motiverende factoren binnen het werk, assertiviteit en grenzen stellen, effectief communiceren, willen en moeten, het herstellen van de energiebalans en conflicthantering. 

De duur van de burn-out begeleiding is afhankelijk van de ernst van de klachten en varieert van 10 tot 15 sessies. De tijd tussen de sessies is twee tot drie weken. Aan het einde van iedere sessie krijgt u een huiswerkopdracht.